۱۹:۲۴ – ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سمیه بشارتی _ ولی جهانی ، مدیر کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: برپایی جشنواره های متعدد از خوراک و صنایع دستی استان از برنامه های این اداره کل شمرده می شود. جهانی گفت : دهمین جشنواره ملی رشته خشکار در طاهر […]
۱۹:۲۴ – ۱۰ اسفند ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سمیه بشارتی _ ولی جهانی ، مدیر کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: برپایی جشنواره های متعدد از خوراک و صنایع دستی استان از برنامه های این اداره کل شمرده می شود.
جهانی گفت : دهمین جشنواره ملی رشته خشکار در طاهر گوراب امروز جمعه۱۰ اسفند برگزار شد که با استقبال گسترده عموم مردم و گردشگران قرار گرفت.
مدیر کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: رشته خشکار شیرینی محلی گیلان است که نخستین بار در گسگر محله طاهرگوراب شهرستان صومعه سرا پخته شد.
جهانی با بیان اینکه پخت این شیرینی محلی قدمتی ۳۰۰ ساله دارد، افزود: رشته خشکار اگر چه در طول سال به تناوب پخت و عرضه می شود اما در ماه مبارک رمضان پای ثابت سفره های افطاری است.
وی گفت: در برخی از کتاب ها از این شیرینی با عنوان شیرینی رشتی هم نام برده شده است.
این شیرینی سنتی با آرد برنج، مغز گردو، شکر و ادویه جات تهیه و درماه مبارک رمضان مصرف می شود.
میثم محبوب _ شهردار طاهرگوراب در حاشیه جشنواره رشته خشکار طاهر گوراب گفت: این جشنواره با هدف پاسداشت فرهنگ سنتی این دیار برپا شده است.
وی با بیان اینکه این جشنواره به مناسبت ماه مبارک رمضان در آخرین جمعه شعبان در قالب ۶۵ غرفه برپا شده است، گفت: در این غرفه ها علاوه بر پخت رشته خشکار توسط اساتید این شیرینی ، دیگر صنایع دستی و محصولات این منطقه در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
شهردار طاهر گوراب افزود: هرساله این جشنواره مورد استقبال عموم مردم گیلان و گردشگران قرار می گیرد، امروز نیز شاهد حضور گسترده مردم در این جشنواره بودیم.